Uw administratie perfect op orde?

Voor een gratis kennismaking klik hier

Belasting op bedrijfsoverdracht

Uit een onderzoek van KPMG blijkt dat Nederland inzake de bedrijfsopvolgingsfaciliteit (BOF), die van toepassing is bij bedrijfsoverdracht, een middenpositie inneemt.

KPMG deed internationaal onderzoek (in 65 landen) naar de hoogte van de belastingrekening bij bedrijfsoverdracht (erving of schenking). Sommige landen, zoals Duitsland, Groot-Brittanië, Zwitserland en Italië, heffen helemaal geen belasting op een bedrijfsoverdracht als schenking. Terwijl in Canada en Zuid-Afrika de belastingheffing in zulke gevallen torenhoog kan oplopen.

In Nederland geldt de BOF, een regeling in de Successiewet, die bedoeld is om ervoor te zorgen dat kinderen die (een gedeelte van) een onderneming erven of geschonken krijgen niet direct bij hun start als ondernemer een enorme belastingrekening gepresenteerd krijgen.

Is de schenking inzake bedrijfsoverdracht lager dan € 1.071.987 (2018), dan is deze onder de BOF vrijgesteld van belasting, en daarboven geldt een effectief tarief van 3.4%. In België echter is de overdracht tot een bedrijfswaarde van € 90 miljoen belastingvrij.

Bron: rendement.nl

Altijd actueel overzicht op uw administratie?

Maak kennis met ons!

Voordelen

  • Uw administratie op orde
  • U doet waar u goed in bent
  • Scherpe tarieven
  • Inzicht in uw situatie
  • Niet teveel belasting betalen