Uw administratie perfect op orde?

Voor een gratis kennismaking klik hier

VAR opgevolgd door de WDBA

Belangrijke veranderingen voor met name ZZP-ers

Situatie met de VAR
De VAR ('Verklaring Arbeidsrelatie') gaf rechtszekerheid aan een opdrachtgever dat hij de inhouding (en afdracht) van loonheffingen achterwege kan laten. Dit gebeurde door de opdrachtnemer die dan in de aanvraag VAR antwoord gaf op een aantal vragen, waarna de belastingdienst een beschikking VAR verstrekte.

Situatie met de WDBA
De WDBA ('Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties') houdt in dat belangenorganisaties, maar ook individuele opdrachtgevers of opdrachtnemers, modelovereenkomsten kunnen voorleggen aan de belastingdienst. Na goedkeuring door de belastingdienst kan men er vanuit gaan dat het werken met en conform deze overeenkomsten niet tot inhoudingsplicht leidt.

Conclusie
Zowel bij de VAR als bij de WBDA is er een enorm bureaucratisch monster gecreƫerd, dat uiteindelijk nooit biedt wat er door de opdrachtverstrekker wordt gevraagd, namelijk 'ultieme zekerheid' (om geen loonheffingen te hoeven inhouden & afdragen). Als uw opdrachtgever niet perse een dergelijke 'zekerheid' vooraf wenst, blijf dan uit de buurt van dit systeem. Het is niet verplicht om in een VAR of WDBA te 'kruipen'. Bent u ondernemer, loopt u debiteurenrisico, maakt u reclame voor uw business, heeft u uw eenmanszaak ingeschreven in handelsregister, dit zijn zo al heel wat aanwijzingen dat u gewoon een ondernemer bent. En het kenmerk van een echte ondernemer is 'vrijheid om naar eigen inzicht te handelen', anders was de ondernemer wel in loondienst, nietwaar?

Altijd actueel overzicht op uw administratie?

Maak kennis met ons!

Voordelen

  • Uw administratie op orde
  • U doet waar u goed in bent
  • Scherpe tarieven
  • Inzicht in uw situatie
  • Niet teveel belasting betalen