Facebook.Linkedin.

Over ons


INGRID & ERIK DE RONDE.


EIGENAREN VAN ABS DE RONDE

 WIE ZIJN JULLIE EN WAT DOET JULLIE BEDRIJF?

Erik: “Ik ben Erik de Ronde en samen met mijn vrouw Ingrid hebben we ons bedrijf ABS De Ronde. Ik ben geboren en getogen in Doorn en ben uiteindelijk beland in het Drentse de Wijk. Met ons bedrijf richten we ons op accountancy, boekhouding en belastingadvies. We zijn gekscherend gezegd de financiële huisarts voor bedrijven.” 

 Ingrid: “Erik is wel echt de specialist in deze disciplines, met name op het gebied van belastingen. Ik focus mij vooral op het vernieuwen van de website en de uitvoerende taken in de boekhoudingen. Ik probeer er vooral wat vrouwelijke energie in te brengen en het imago van de disciplines te verzachten. Erik heeft dan de ruimte om de diepte in gaan met complexe vraagstukken en zich te focussen op de details. Zo proberen we het bedrijf samen naar een hoger plan te tillen. We vullen elkaar goed aan en zijn echt een team.”

 WAT BETEKENT ONDERNEMEN VOOR JULLIE?

Erik: “Voor mij betekent ondernemen dat ik zelf kan bepalen welke kant we op gaan. En ook dat ik zelf kan kiezen welke klanten we willen aannemen. Ook het hebben van het klantcontact is dan erg leuk. Daar krijg ik energie van. Maar ook, het is misschien een gek voorbeeld, de vrijheid hebben om mijn eigen computer te kiezen als ik een nieuwe nodig heb. In loondienst wordt er voor mij gekozen en zit ik vast in een format. Als eigen baas heb ik alle vrijheid.” 

ABS DeRonde
Ingrid de Ronde

 Ingrid: “Ik ben er geleidelijk ingerold. Pas de laatste twee jaar ben ik actiever binnen ABS de Ronde. Het is wel een enorm voordeel om zelf beslissingen te kunnen nemen en bijvoorbeeld ook mijn eigen werktijden te kunnen bepalen. Vooral met een jong gezin is dit erg prettig. En Erik is voor mij ook een goede leermeester. In een vertrouwde omgeving krijg ik training op de werkvloer.”

 WAT ZIJN JULLIE AMBITIES VOOR DE TOEKOMST?

Erik: “Ons doel is om te groeien met ons bedrijf. We zijn allebei nog parttime in loondienst en we hopen in de toekomst ons volledig te kunnen richten op ons eigen ondernemerschap. Nu is dat financieel nog niet haalbaar. Maar met onze vestiging in de Gasfabriek en update van de website, hopen we een kettingreactie in gang te hebben gezet.”

 SINDS WANNEER ZIJN JULLIE IN DE GASFABRIEK GEVESTIGD EN WAAROM HEB JE VOOR DE GASFABRIEK GEKOZEN?

Erik: “We zitten er pas net in, sinds 1 juni van dit jaar. Hiervoor hadden we kantoor aan huis maar dat beviel ons niet. We besloten daarom op zoek te gaan naar een kantoorruimte en Ingrid zag dat er ruimte beschikbaar was in de Gasfabriek.” 

 Ingrid: “Ik reed hier inderdaad langs en zag het aanplakbiljet dat er ruimte vrij was. De locatie, de uitstraling en de authenticiteit van het pand spraken ons erg aan. Voor ons was dit een kans om een professionaliseringsslag te slaan met ons bedrijf en daarmee ook andere klanten aan te trekken. Daarnaast sluit het robuuste en eerlijke karakter van het pand goed aan bij onze bedrijfsvisie. Ook wij zijn authentiek en altijd eerlijk naar onze klanten. We zijn daarmee misschien niet geschikt voor elke klant, maar wel voor diegenen die dezelfde waarden en visie hebben als wij.”

Erik de Ronde

 GAS.TVRIJ, GAS.D’ROP OF GAS.METERS: WAT PAST BIJ JULLIE EN WAAROM?

Erik: “Eens kijken of we allebei hetzelfde zeggen. Ik zeg Gas.meters.”  Ingrid: “Ik niet, ik ga voor Gas.d’rop! Maar dat is ook een mooie combinatie, jij bent echt een diesel. Het duurt even voordat je op gang bent maar dan kun je ook veel langer door.” Erik: “Dat klopt. En jij bent meer van het Gas.d’rop en daarom zitten we nu hier in de Gasfabriek. We hebben het een boost gegeven.”